Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin, tuotevalikoimaan jne.
Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista:
SAATAVUUS
-
ympärivuotinen saatavuus
-
tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
-
toivotaan tukkujen aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
-
myös pienempiä myyntieriä
-
jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi
-
keittiöt toivovat aktiivisempaa markkinointia tarjonnasta myös tuottajilta
TUOTTEET
-
kotimaisia luomutuotteita lisää (erityisesti kasvikset)
-
maitojalosteita toivotaan lisää
-
lihaa ja lihajalosteita lisää
-
broilerituotteita lisää
-
lampaan lihaa lisää
-
jalostusaste ammattikeittiöille sopivaksi
-
tuoreus ja laatu paremmaksi
-
hinta / laatusuhde kohdalleen
-
TOIVOTAAN:
-
esikäsiteltyjä/jatkojalostettuja vihanneksia: mm. kaalituotteet, porkkanaa, perunaa, sipuli, juurekset
-
ruokakermaa, rahkaa, juustoja sk-pakkauksissa
-
näkkileipää sk-pakkauksissa
-
lämpösäilytyksen kestävää pastaa
-
marjahilloja sk-pakkauksissa
-
soijarouhetta sk-pakkauksissa
PAKKAUKSET
-
pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
-
luomumaito myös novo –pakkauksiin
-
pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia
MUUTA
-
toivotaan julkisten ruokapalveluiden luomutuotteiden käytön lisäämiseksi strategisia päätöksiä kuntapäättäjiltä
-
toivotaan tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/ tuottajien kanssa
-
tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
-
toivotaan tuottajien sitoutumista tarjonnan takaamiseen myös julkisen sektorin ammattikeittiöille