Portaat luomuun - ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi toiveita. Toiveet liittyvät saatavuuteen, pakkauskokoihin, tuotevalikoimaan jne.

Alla listaus keittiöiden luomutarjontaan liittyvistä toiveista:

SAATAVUUS

  • ympärivuotinen saatavuus
  • tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
  • toivotaan tukkujen aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
  • myös pienempiä myyntieriä
  • jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi
  • keittiöt toivovat aktiivisempaa markkinointia tarjonnasta myös tuottajilta

TUOTTEET

  • kotimaisia luomutuotteita lisää (erityisesti kasvikset)
  • maitojalosteita toivotaan lisää
  • lihaa ja lihajalosteita lisää
  • broilerituotteita lisää
  • lampaan lihaa lisää
  • jalostusaste ammattikeittiöille sopivaksi
  • tuoreus ja laatu paremmaksi
  • hinta / laatusuhde kohdalleen
  • TOIVOTAAN:
    • esikäsiteltyjä/jatkojalostettuja vihanneksia: mm. kaalituotteet, porkkanaa, perunaa, sipuli, juurekset
    • ruokakermaa, rahkaa, juustoja sk-pakkauksissa
    • näkkileipää sk-pakkauksissa
    • lämpösäilytyksen kestävää pastaa
    • marjahilloja sk-pakkauksissa
    • soijarouhetta sk-pakkauksissa

PAKKAUKSET

  • pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
  • luomumaito myös novo –pakkauksiin
  • pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia

 MUUTA

  • toivotaan julkisten ruokapalveluiden luomutuotteiden käytön lisäämiseksi strategisia päätöksiä kuntapäättäjiltä   
  • toivotaan tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/ tuottajien kanssa
  • tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
  • toivotaan tuottajien sitoutumista tarjonnan takaamiseen myös julkisen sektorin ammattikeittiöille

 

 

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut