Ammattikeittiöt osana ruokaketjua

Suomessa julkisten ammattikeittiöiden rooli on vahva, koska meillä on pitkä kouluruokailun perinne.  Vuonna 2013 ammattikeittiöt tarjosivat n. 900 miljoonaa ateriaa vuodessa.

Toimiala

Lukumäärä (kpl, pl. jakelukeittiöt)

Annosmäärä (milj./vuosi)

Ravintolat, kahvilat, baarit, hotellit ym.

11 229

416

Henkilöstöravintolat

1 242

70

Julkiset keittiöt

3 835

411

Yhteensä

16 315

904

  Ammattikeittiöiden lukumäärät ja annosmäärät (Taloustutkimus Oy, Horecarekisteri, 2013)


 Julkisilla ruokahankinnoilla on merkittävä rooli kestävän ruuantuotannon edistämisessä ja kulutuksen ohjaamisessa sekä ympäristömyötäisen elintarviketuotannon kehittämisessä. 

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut