Suomessa julkisten ammattikeittiöiden rooli on vahva, koska meillä on pitkä kouluruokailun perinne. Vuonna 2013 ammattikeittiöt tarjosivat n. 900 miljoonaa ateriaa vuodessa.
Toimiala |
Lukumäärä (kpl, pl. jakelukeittiöt) |
Annosmäärä (milj./vuosi) |
Ravintolat, kahvilat, baarit, hotellit ym. |
11 229 |
416 |
Henkilöstöravintolat |
1 242 |
70 |
Julkiset keittiöt |
3 835 |
411 |
Yhteensä |
16 315 |
904 |
Ammattikeittiöiden lukumäärät ja annosmäärät (Taloustutkimus Oy, Horecarekisteri, 2013)
Julkisilla ruokahankinnoilla on merkittävä rooli kestävän ruuantuotannon edistämisessä ja kulutuksen ohjaamisessa sekä ympäristömyötäisen elintarviketuotannon kehittämisessä.