Luomun käyttö julkisissa ammattikeittiöissä ei olekaan kallista

Portaat luomuun -ohjelma selvitti yhdessä Pro Luomu ry:n kanssa luomutuotteiden käytön hintaa ruokalistalla. Hintavertailu toteutettiin Laurea amk:ssa. Hintavertailun pohjana oli todellinen suuren ruokapalvelun kiertävä ruokalista (koulu ja päiväkoti). Tavoitteena oli laskea, miten luomutuotteiden vaihtaminen ruokalistalle vaikuttaa annoksen hintaan. Laskelmassa tehtiin vertailua tavanomaisilla toteutetun ja osittain luomuksi vaihdettujen ruokalistojen kesken. Hintavertailussa ruokalistalle lisättiin luomukasviksia huomioiden uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset.

Ero vain 0,02€/annos/hlö

Hintavertailu osoittaa, että luomun käyttö ammattikeittiöissä tulee vain hieman tavanomaisia raaka-aineita kalliimmaksi.

• Versiossa 2. luomuksi vaihdettiin 16 tuotetta, kolmen viikon raaka-ainehankintojen
hintaeroksi muodostui 0,21 e/3 vkoa/hlö. Annosta kohden ero
on 0,02e
• Versiossa 3.luomuksi vaihdettiin yhteensä 34 tuotetta (myös liha), hintaeroksi
muodostui 0,74 e/3 vkoa/hlö. Annosta kohden ero on 0,05e

Hintavertailun tulokset löydät tästä linkistä

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut