LUOMU SM 2016 AVATTU!

       
Kisaan voivat osallistua kaikki luomua käyttävät ammattikeittiöt.

Kisassa on kolme sarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti. 

Kisassa tarkastellaan vuoden 2015 toteutuneita luomun käyttömääriä.
Toteutuneiden käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden käyttömäärä kg/vuodessa.

Voit laskea ruokapalveluittenne luomutuotteiden prosenttiosuuksia käyttämällä Portaat luomuun -laskuria.

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla myyntiraportilla.

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

Laskurin löydät täältä ja voit ilmoittaa osallistumisen kilpailuun anu.arolaakso(at)sakky.fi tai ekocentria(at)sakky.fi.

LUOMUN KÄYTTÖMÄÄRIÄ OTETAAN VASTAAN 31.8.2016 SAAKKA.

SARJAT:
pienet toimijat
: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

VOITTAJAT julkistetaan Luomuelintarvikepäivässä 6.10.2016 Helsingissä

LISÄTIETOJA kilpailusta Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi

Vuoden 2015 voittajat:

Julkisella sektorilla selkeät edelläkävijät
Julkisen sektorin luomun käytön edellä kävijöitä ovat Palmia -liikelaitoksen koulu- ja päiväkotipalvelut, Laurea ammattikorkeakoulun ravintola Bar Laurea ja kokous- ja kurssikeskus Hvittorp.

Yksityisellä sektorilla käydään kovaa kisaa luomun käytön mestarista
Yksityisellä sektorilla luomun käyttö on nostettu yhdeksi valtiksi erottautua kilpailijoista. Tämä näkyi selvästi Luomu SM -kisaan saapuneiden ilmoitusten tasaisuudesta. Voittajiksi selvisivät HYY Ravintolat, Oppilasravintola Timjami sekä kahvila-ravintola Leo.   

Lue lisää tiedotteesta

Ensimmäiset Luomu SM voittajat olivat vuonna 2014:
Julkinen ruokapalvelu, Hyria koulutus Oy
Yksityinen ravintola, Ravintola Leo
Kunniamaininta annettiin Turun Steiner-koululle

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut