Suomalainen ruoka on EU:n puhtainta

16.04.2013

Suomi ja muut Pohjoismaat erottuvat edukseen EU:n torjunta-aineiden jäämäseurannassa. Jäämiä löytyy, mutta pitoisuudet ovat matalampia kuin muualla Euroopassa.

Suomalainen puhdas ruoka ei ole myytti. Vahvistusta saatiin taas kerran, kun Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto, Efsa, julkaisi tietoja torjunta-aineiden jäämistä elintarvikkeissa.

Suomi pärjää kaikilla mittareilla jäämävertailussa. Meillä todettiin vain yksi määräysten vastainen näyte, kun persiljassa oli liikaa jäämiä. Muualla EU:ssa kiinni jäätiin kuusi kertaa useammin.

Eniten jäämiä on vihanneksissa ja hedelmissä, vähiten maidossa ja lihassa. Luomu on perinteisesti viljeltyä puhtaampaa. Eniten jäämiä on vihanneksissa ja hedelmissä, vähiten maidossa ja lihassa. Luomu on perinteisesti viljeltyä puhtaampaa.

Lue koko artikkeli Maaseudun Tulevaisuus

Efsan raportti tutkimuksesta

Aikaisemmat uutiset

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut