Ammattikeittiöt ja kestävä kehitys

Ammattikeittiöt ovat tärkeä lenkki elintarvikeketjussa. Suomessa ne tarjoavat runsaat 890 milj. ateriaa vuodessa.

Valtioneuvoston periaatepäätös (VNP 04/2009), hallituksen uudet linjaukset (luomualan kehittämisohjelma (05/2013), lähiruokaohjelma (05/2013)), valtioneuvoston periaatepäätös -Cleantech-ratkaisut (06/2013), valtioneuvoston periaatepäätös Vähemmästä viisaammin (06/2013)  sekä Eurooppa 2020 -strategia kannustavat julkisia keittiöitä näyttämään esimerkkiä muille toteuttamalla kestäviä ruokahankintoja. Niihin kuuluvat kasvipohjaiset, sesongin mukaiset ja luonnonmukaiset aterioiden raaka-aineet.

Hankintojen lisäksi kestävää kehitystä tavoitteleva ammattikeittiö ottaa ympäristöasiat huomioon  muissakin prosesseissaan. Ammattikeittiöiden valinnat vaikuttavat koko elintarvikeketjuun aina alkutuotannosta kuluttajan lautaselle asti. Ruokapalvelun ympäristöasioihin voit perehtyä tarkemmin esim. Ympäristöpassi valmennusaineiston ja osaamistestin avulla. Ympäristöpassi -aineistoon voit tutustua www.ymparistopassi.fi -sivustolla.

Tiesitkö:

Suomi on Ruotsin ohella ainoa maa, jossa koululaisille tarjotaan lämmin, ilmainen ateria päivittäin.

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut